Första laddningen........

Nu e jag klar med min första bullsats!! Dennis gullen hjälpte mig med lussekatterna!
Vad han skulle med kaveln till vet inte jag, men men han fick hållas..........




Ska väl försöka få till en till senare idag, när gubben min kommer hem med mera mjöl o socker!!
Måste ju baka min saffranskrans oxå.............



Visst ser det gott ut??!!!

När katten är borta dansar råttorna på bordet......

Stämmer även jättebra in på mina barn!!


Vaknade kl 5,40 imorse av att duschen stod på........ T duschar ALDRIG på morgonen (han går upp kl 5), så att de skulle va han var uteslutet! Alltså fanns bara ett alternativ, BARNEN!


Rusar upp ur sängen o in i badrummet, bara för att se mina två småttingar sittandes i badkaret indränkta i duschcréme......... Axel hade hela håret fullt (kan tänka mig att snälla storasyster skulle hjälpa honom att tvätta håret), han hade dessutom fått i ena ögat. Det sved nog duktigt!! På med duschen, duscha av en gallskrikande pojke som inte tycker om att duscha i vanliga fall. Sen på nästa! Ner med dem på nedervåningen, göra välling sen satt jag mig i soffan.


Det skulle jag ALDRIG ha gjort, för trött som jag var efter nattens tjafs med Dennis, så somna jag ju självklart!! När jag vakna igen satt mina söta små barn på köksbänken o dränkte in sig i schampo o balsam, som jag köpt till min träningsväska men inte lagt ner ännu! Hela bänken o över hela barnen IGEN!!! Så det blev ju bara till att börja om igen då.

Till råga på allt fick axel tag på en av köksknivarna och skar sig mellan tummen o handen! Precis innan jag fick tag på den!


Så nu känner jag mig ganska utpumpad efter morgonens bravader....... Men men ska sätta en bulldeg nu så jag har lite mer än muffins att bjuda på i helgen!!

Dagens värk......... Ett bakverk!!

Jo jag blev ju hemma från jobbet idag då......... Var lite orolig i kistan efter frukosten, o Dennis ska ju inte gå till skolan vare sig idag eller imorgon. Så jag blev alltså hemma!!!
Trots att jag inte mår riktigt 100% kan jag ju inte vara riktigt stilla hela dan, så vad gör jag??? Jo jag ställer mig o bakar daimmuffins till helgen!!!




Imorgon vankas lussekatter o min saffranskrans. Och ett nytt recept, som jag hittade i "Buffé"....... OM jag nu inte däckar ikväll!!!!

Skriva själv.......

Vilma min lilla sööötis, hon är inte ens 4år ännu (först i februari), Men hon skriver sitt namn! Vissa bokstäver upp o ner dock o vill gärna ha en stödbild så hon kan se hur de ser ut, men ändå!! Hon e ju bara 3!


Magsjuka..........

Dennis bondgårdsbesök löste sig själv, o jag fick en förklaring till varför han har varit så upp o ner idag (o säkert igår också).

Han hade bara somnat in, o jag var på god väg att somna när han spyr ner hela sängen....

Så de var bara för mig att gå upp o bädda rent o duscha av killen........

Förstod nästan att de va nåt på G när han sprang upp o ner mellan sängen och toan (han gör visserligen så annars ibland också enbart för att slippa sova, men idag var han lös i magen sa han).

Ja ja, nu e de väl bara för mig att hoppa i bingen o hoppas på att han träffar hinken om han tänker spy igen!!

Nu så........

Vi var och simmade idag...... Hela 500 meter! Jag är sååå stolt över mig själv, att jag inte bara gav upp o sket fullständigt i det när det inte blev som det var tänkt (det är vad jag gjort tidigare, tänkt att nähä de gick inte idag då fick jag en ledig dag o bara slappa). Den här gången kände jag verkligen att jag MÅSTE göra någonting, kan inte bara skita i allt. Då blir jag aldrig bättre, går aldrig ner i vikt, blir inte starkare i de muskler som jobbet och min MS sliter mest på........ Så idag känner jag mig faktiskt riktigt duktig, även om jag i en vältränad människas ögon egentligen inte gjort mer än en uppvärmning, men det var iaf en början för mig!!! Lite känns faktiskt den halva kilometer jag simmade idag, lite öm i armarna. Orkar inte lyfta barnen på samma sätt o benen e inte riktigt med mig i trappan, men det var det VÄRT!!! Nästa gång blir det 750 meter, om jag inte gör som min kära syster föreslog. Att simma några längder i lugn takt efter ett pass på gymmet, då tror jag inte att min kropp pallar några 750 meter. MEN om jag bara ska simma så SKA jag öka!!!


Sen att jag har "smällt" i mig diverse onyttigheter ikväll de må va hänt, de e ju faktiskt inte att gå ner i vikt som är den huvudsakliga anledningen till att jag börjat att träna!


Skolan

Vad ska man säga om skolan??? Idag ringde fröken för att informera mig om att Dennis har varit helt upp och ner vänd hela veckan, idag värre än andra dagar. Hon undrade om det hade hänt något här hemma som kunde tänkas vara orsak till det...... Det enda jag kunde komma på var att han har haft svår att somna (som vanligt). En bit in i samtalet kom jag på att han säkert inte fick sin medicin imorse.

Tillslut kom hon till pudelns kärna, hon viste inte hur det skulle funka imorgon när de ska på besök på bondgården. Hon undrade därför om jag kunde följa med.... Är det inte skolans skyldighet att ha tillräcklig personaltäthet för att kunna åka på studiebesök på diverse ställen, trots att eller kanske just för att de har X antal A.D.H.D barn i klassen!??

Jag följer självklart med till den där bondgården imorgon, men jag tycker inte att det egentligen är min skyldighet att göra det för att underlätta för dem......

Har jag fel?


Sötast i världen!!!

Ungar e bra roliga........

Frågar jag min lilla 2åriga son vem som e sötast i världen, svarar han på fullaste allvar:

- Binda!!! (Belinda fröken på dagis)

Om jag ställer motfrågan e inte mamma sötast i världen så sägen ha bara:

- Nej Binda!!

- Men är inte Axel sötast i välden då?? Frågar jag då...

- Nej BINDA..... Nu är han nästan arg!


Frågar jag däremot min nästan 4åriga dotter vem som är sötast i världen svarar hon stolt:

- JAG!

Mitt svar till henne blir då:

- Ja gumman du e sötaste tjejen i världen!!!!

Träning

Ödet vill tydligen inte att jag ska träna.......

Var på utbildning med jobbet igår, mitt i ett av grupparbetena ringer det i min mobil. Det är från Nautilus...... Min tränare, som skulle ha introduktion med mig är tydligen sjuk så jag kan inte komma idag!!! Men men jag ringde till Annelie o vi kom överens om att vi ska simma istället....... Känner bara att om jag inte gör nåt alls så kommer jag inte börja träna! Trist nu när jag väl bestämt mig för att jag vill träna!!!

Stjärnor på is igen.......

Jaha då var man ju bara tvungen att rösta........... Tony får ju inte åka ut ännu!! Varför jag tycker det vet jag egentligen inte!
Har ju varit skitirriterad på alla i Let's Dance som inte kunnat dansa alls, o han e väl isdansens motsvarighet egentligen.... Men han har ju en charm som man vill se varje lördag!

Annars har jag jobbat hela dagen, fattar inte var folk får sina pengar ifrån.... Har haft ständig kö sen 11 i morse! Undrar just hur julruschen ser ut......... Lär nog bli väldigt tungt, men samtidigt så älskar jag när det är mkt på jobbet. Tiden går sååå mkt fortare då!

Nä nu väntar sängen, får ju ingen sovmorgon imorrn. O sen väntar jobb imorrn kväll igen!!!!
Å träning på måndag, och onsdag......... Ingen rast ingen ro!!!

Underbara ungar!!!!!!!

Idag när jag kom hem från jobbet sa min man åt mig att jag var tvungen att kolla en film på hans dator.................
Vilma rockar loss till heaven's on fire!!!! Hon e föööööör söt när hon ska försöka få till handen!



Annars är jag totalt utpumpad idag, har haft en underbar dag hemma med kära syster....

 
De e så kul att vi börjat att umgås mer nu, o ännu mer kommer det bli. För nu attans (för att inte använda starkare ord) ska vi börja träna eller hur Annelie??!!!! Jag ringde och beställde tid för intro på onsdag så nu ska man få lite fart på fläsket..................

Men just nu kanske de e dags att soooova, ska jobba hela helgen!!!!

Tre trötta barn

Idag var det fars dag....... Trots detta gick min man upp i morse o lät mig sova! Underbara han!!!
Sen tog han sig en tripp till Haninge för att byta ut sin nya telefon, eftersom inte knapparna lös på den.........
Så fick vi besök idag igen, Dennis ville leka med Jocke så T kom hit med honom.... Senare kom även AM o Viktor hit och bjöd på farsdags tårta...... I gengäld fick de middag här ;-) Fyllda lövbiffar o pommes..

Nu sover barnen sött o jag slötittar på nån gammal film på 3'an............. Kanske skulle slå till med att se Mamma Mia istället, om bara gubben gick med på det...


Stjärnor på is


(bild från tv4.se)

Vad kul de e att se Tony Irwing på isen...... Han kunde i början jämställas med både Ulf Larsson och Lasse Brandeby i Let's Dance, men jag måste faktiskt erkänna att han blir bara bättre!

Musiken och takten har han ju i blodet men inte att stå på skridskor. Ännu roligare e att se honom få kritik, och hur han tar det..... I dag blev han ju rörd! Men så åkte han faktiskt mkt bättre idag än någonsin tidigare. Tyvärr ser det ut som att han vill få isen till ett dansgolv, fötterna funkar inte riktigt lika på golv o på is...... Tänk på fottarbettet Tony ;-)

Men vem e jag att döma egentligen? Jag som inte ens kan stå på skridskor........



 ÅÅÅÅÅ min favvo isprinsessa åkte ut...... Min lilla pudel jag kommer sakna dig!!!!! Löööv U!!!!



(fotat av mig(världens sämsta bild jag vet...)

Finbesök ;-)

Hade våra kära vänner från Täppan över på middag, men guud vilket liv det blir när våra 5 barn är tillsammans. Och vad mkt de hittar på...... Att det kan va så kul att riva i ALLA saker, o hälla ut tvättmedel över halva badrummet....... Var roligare att få umgås lite med Annie dock! Blir ju tyvärr inte lika ofta längre, eftersom jag jobbar varannan helg. Trist bara att hon inte var riktigt kry.....Hoppas att du får må ännu bättre imorgon gumman, men nu kan du iaf leka med telelfonen som T skaffa åt dig idag....... *L*

Min nya lur..

Nu har de kommit!!!! Eller ja de kom igår..... Thomas kom in på jobbet igår, (som tur var så stod jag i självscanningen då) och fråga om jag hade min leg på mig. För både telefonerna och det nya modemet hade kommit, och självklart står allt på mig. Jag jobbade till 19 så jag hade inte hunnit hämta ut det själv, såå han fick min leg o jag skrev på så han kunde hämta dem utan mig. Så nu sitter jag här med en underbar ny telefon och ett MKT snabbare internet!!!



Här är den (eller ja de e Thomas telefon för min tog kortet........... men de e identiska)

Städa...

Jag tänkte att jag skulle städa idag, när jag e hemma hela dan o inte behöver göra någonting annat.........
Men vad händer?? Jo jag börjar så fint i sovrummet, hänger in all ren tvätt, och bäddar sängen. Sen gick jag ner o tänkte ta databordet, som av någon outgrundlig anledning ALLTID är överbelamrat med skit (ett rent under att man hittar räkningarna när de ska betalas). Det första jag plockar i är då skivor som ligger i en stor hög, alla bilder från digitalkameran som jag länge tänkt att jag ska sortera in i min externa hårddisk men som vanligt aldrig blivit av.......
Så vad gör jag? Jo jag sätter mig och sorterar in dem, och så bara flyyger tiden iväg...... Men men då blev iaf det gjort........ Ska väl sätta igång med resten nu, så att det blir städat i det här huset den här helgen ;-)

Hatar mornar

Så blev man tvungen att bli arg igen.........
Fattar inte att det ska va så svårt att göra det man ska, de e ju lixom likadant varje morgon! (kanske e de det som är felet..... att han fastnat i nån dålig vana i att skita i vad man säger) Först ska han ha gröt till frukost, efter 3 skedar duger helt plötsligt inte gröten, utan han ska ha macka istället........ Dum som ja gär gör jag iordning macka till honom, för att han inte ska gå till skolan på tom magen. Borde egentligen inte göra nåt annat än det som kom på bordet först jag, vet det! Men utan frukost kan han inte gå............
Jag tror att jag går under snart med allt detta tjafs, o att man alltid ska behöva bli arg!!!

Ibland kan jag nästan förstå de mammor som slår sina barn, inte för att jag nånsin skulle slå nåt av mina barn (inget annat barn heller för den delen) men jag vet hur jobbigt det känns när man är på bristningsgränsen o inte orkar mer!!

Jag vet att det barn med ADHD behöver är en lugn och stabil förälder, och framför allt konsekvent..... Men hur blir man det?? Han blir bara uppkäftigare och uppkäftigare för var dag som går, och jag blir bara mer och mer lättretlig för att jag inte orkar!!! Hur skall man bryta denna onda cirkel???

Kunder e ett speciellt släkte...........

Jag stängde idag............
Fattar verkligen inte varför man åker och storhandlar kl 22 på en torsdag, men vääääääldigt många gör det!!
Självklart ska man ju dessutom ha de krångligaste kunderna sist............. (eller känns det bara så för att man vill hem??) Idag var det en som gjorde massa returer trots butiken egentligen hade stängt och en annan som hade glömt att hämta ut sitt snus....... Hajjar verkligen INTE! Jag skulle inte ens komma på tanken att storhandla kl 22! Köpa en limpa, mjölk o smör till frukost möjligen men inte handla en veckas mat mitt i natten!

Å alla dessa barnfamiljer ska vi inte tala om, som kommer in med väldigt trötta barn allt mellan kl 19 och 22........... Barn ska väl ändå sova vid den tiden (eller?). Å så undrar de varför de e så griniga o jobbiga!!??

LÄNGTAR

Jag längtar efter min nya mobil!!!!!!! Tog kort på mitt underbara Ikea sällskap idag med min telefon, men korten blev ALLDELES för suddiga för att lägga upp här... Men imorrn eller på måndag kommer min nya Sony Ericsson c905 med 8 megapixlars kamera!!! Hoppas att de bliderna blir bättre, för hur ofta tar man med sig kameran när man åker iväg o inta ska göra nåt speciellt???

Resultat

HHHmmmmmmmmmmmm undrar varför man inte kan åka till Ikea och bara handla det man ska ha...... Självklart blev det mkt mer än bäddmadrass och ramar........



Så nu ska jag till jobbet oxå, huvudvärk och trötta ben!!!! Bådar gott för kvällen!!!!

Ikea

Jaaaaaaaaaa jag ska till Ikea idag!!!! Det blir till att köpa ny bäddmadrass, den andra ville inte bli ren. Den fick visserligen plats i tvättmaskinen men guuuud så äckliga de kan bli............ Har väl haft den där stackars madrassen i X antal år nu, så det kändes mest hygieniskt att köpa en ny.......
Ska se om jag pallar ta med mig våran kökslampa oxå, den äter helt plötsligt glödlampor.... Men jag har ju inget kvitto kvar o den är nåt år gammal, så vi får väl se hur bra deras return policy är!!!!! Eller om det kanske hänger på mitt argumenterande!
Ska försöka hittar några fina ramar till ungarnas skol/dagis foton oxå!
Och som grädde på moset så får jag ju gosa med min underbara brorsdotter för de e Maria som får köra in mig!!!

Sen e bara frågan om jag orkar jobba ikväll oxå, blir en lång och intensiv dag idag!!!!

Frukost

Ååååå denna ständiga kamp, ska man behöva gå upp klockan 4 för att man ska hinna allt innan skolan börjar??
Jag tycker att jag förbereder allt! Kläderna ligger framme redan kvällen innan, maten ställs på bordet senast 5 över 7, men ändå hinner han inte äta klart innan det är dags att borsta tänderna (OM han ens hinner det) och gå till skolan!
Fattar inte varför allt ska ta såååån tid!!

Å idag lär det bli till att tvätta bäddmadrassen oxå, vaknade o märkte att Axel skitit igenom blöjan....... Hoppas bara att den ryms i maskinen annars får T köpa ny madrass!!!

Barnlek

Så här kan det se ut i ett rum när tre barn har fått härja fritt en liten stund....................................
Trist bara att min kamera i telefonen inte e den bästa när det är lite mörkare!!!





Men men då fick jag ju iaf en anledning att röja deras rum...................................... Nu ser det ut såhär, iaf till imorgon bitti när de börjar om från början!!



RSS 2.0